Different-strokes.jouwweb.nl
Home » Lesjes » Kleurrotatie

Kleur rotatie

Om deze les te kunnen maken, moet je wel een beetje de weg weten in psp en animatieshop , die je moet weten om deze les te kunnen maken.

Benodigdheden:
psp en animatieshop
Een leuke gekleurde tube
De regenboogtube, deze staat in bestanden. Er staan er 2, deze hebben verschillende kleuren.

De hoofdzaak in deze les is de kleurrotatie. Ik heb de les op deze manier gemaakt, maar je kan het effect op veel manieren gebruiken, dus laat je fantasie er op los! ;o)


We gaan beginnen.
Veel succes!

Stap 1
Open een transparante afbeelding: 250 breed en 200 hoog.
Open de regenboogtube en de gekleurde tube in psp. Begin met de regenboogtube, *ga naar: afbeelding-formaat wijzigen en verklein de tube met 60 %. Ga naar: effecten-verscherpen-verscherpen. Ga naar: bewerken-kopiëren, maak de nieuwe afbeelding actief en ga naar: bewerken- plakken als nieuwe laag. Herhaal met de gekleurde tube vanaf*, maar kijk even of en met hoeveel je de tube moet verkleinen.
Ga naar het palet lagen. Er staan nu 3 lagen in. *Klik met rechts op de onderste laag en klik in het menu op: naam wijzigen en verander de naam in: tekst. Herhaal vanaf* voor de 2de en 3de laag, maar verander de naam in regenboog en tube. Schuif de laag tekst naar het midden. Dus de lagen heten nu van onder naar boven: regenboog, tekst en tube. Zet de afbeelding helemaal links in het scherm van psp.

Stap 2
We gaan nu eerst een nieuw verloop maken. Sluit de voorgrondkleur, door op het pijltje te klikken en daarna op het rondje met de streep erdoor:


Afb0
Zet de achtergrondkleur op verloop, door weer op het pijltje te klikken en daarna op verloop:


Afb1
Klik op het vlakje van de achtergrondkleur en een scherm opent:


Afb2
Klik hierin op bewerken (1) en er opent een ander scherm:


Afb3
Klik op nieuw en geef het een naam. Klik nu op een potloodje en ga met je muis naar de afbeelding met tube en regenboog. De muis verandert in een pipet, waarmee je een kleur kan uitzoeken. Klik hiermee in de kleur die je hebben wil. Het potloodje en de kleur boven het potloodje veranderen in die kleur. Doe dit zo met alle potloodjes die er staan. Wil je meer potloodjes hebben, klik dan naast een bestaand potloodje en er komt er een bij. Als je genoeg kleuren hebt, klik je op ok. Het scherm sluit en je komt weer in het scherm van afb2. Zet de herhalingen (3), zoals je het hebben wil, ik heb 3 en klik op radiaal verloop(2), of een ander verloop wat je mooi vindt. Klik op ok. Je hebt nu een nieuw verloop gemaakt.

Stap 3
Ga naar het palet lagen en maak de laag: tekst actief. Klik op de tool: tekst en klik in de afbeelding. Ik heb de tekstinvoer zo:


Afb4
Let op dat je zwevend aanvinkt.
Ga naar: selectie-niets selecteren. De tekst staat nu op de laag tekst. Ga naar: effecten-3D efecten-slagschaduw met deze instelling: verticaal -2, horizontaal 2, dekking 100 en vervaging 0, kleur: zwart.
Schuif in de afbeelding met het tool: verplaating de tube, regenboog en tekst op hun plaats. Neem het tool: bijsnijden en snij de overbodige transparante gebieden weg.
*Ga naar het palet lagen en maak de laag: tube aktief. Ga naar: bewerken- kopiëren. Open animatieshop en ga naar: bewerken-plakken als nieuwe animatie. Zet de animatie onderin het scherm van animatieshop.
Ga terug naar psp en herhaal vanaf * met de laag: tekst.
Ga weer terug naar psp en sluit in het palet lagen de lagen: tekst en tube. Ga naar: bestand-opslaan als en sla het bestand op als een psp bestand.

Stap 4
Ga weer naar animatieshop en open het psp bestand wat je net opgeslagen hebt. Ga naar: effecten-beeldeffect invoegen met deze instelling:


Afb5
Ga naar: beeld-normaal beeld en je ziet 4 frames met de regenboog, dan naar: beeld-animatie en je kunt het effect bekijken. Ga naar: bewerken-alles selecteren.
Ga naar: bewerken- herhaald plakken. *Neem de animatie van de tekst, klik op de tekst en sleep de tekst met ingedrukte muis in het eerste frame van de regenbooganimatie. Zet de tekst op z'n plaats en laat de muis los. Herhaal met de tube vanaf*. Klik met rechts op een frame en klik in het menu op: eigenschapen voor frame en zet: tijd weergeven op 15. Ga naar: beeld-animatie en je kan de animatie bekijken. Ben je tevreden, ga dan naar: bestand-opslaan als en sla de animatie op als een gif bestand.

Zo kan het ook:Nog een voorbeeld