Kleurtoon overgang

 

Om deze les te kunnen maken, moet je wel wat basiskennis hebben van psp en animatieshop. 
Bij basislessen staan lessen, waarin handelingen staan beschreven, die je eventueel nodig hebt, om deze les te kunnen maken.

Benodigdheden:
psp en animatieshop
Tube van een bloem, let wel op dat het een kleurige bloem is, als de bloem uit maar 1 kleur bestaat is het effect veel minder!

We gaan beginnen, succes!!


Stap 1
Open de tube in psp en ga naar: afbeelding-formaat wijzigen. Instelling: hoogte 80 pixels, nieuwe resolutie: bikubisch, formaat van alle lagen: aangevinkt. Bewerken-kopieren.
Open een nieuwe afbeelding: transparant, breedte 300 en hoogte 100 pixels. Ga naar: bewerken-plakken als nieuwe laag en de bloem staat erop. Zet de bloem rechts in het midden neer. Klik met rechts op deze laag en klik in het menu op: naam wijzigen en verander de naam van deze laag in: bloem en van de laag eronder in: achtergrond. Maak de laag achtergrond actief en vul deze laag met een mooie kleur of verloop wat bij de bloem past. Zet er eventueel nog een textuur in. Ga naar: selectie-alles selecteren, selectie-wijzigen-inkrimpen: 5 pixels. Selectie-omkeren. Vul dit randje met een donkere kleur of verloop en ga naar: effecten-3D effecten-afschuining binnen met deze instelling:

Ga hierna naar: effecten-3D effecten-slagschaduw en zet de instelling zo: verticaal 0, horizontaal 0, dekking 100, vervaging 15, neem als kleur een donkere kleur uit je tube. Selectie-niets selecteren.

Stap 2
Maak de laag bloem aktief en ga naar: effecten-3d effekten-slagschaduw, met deze instelling: verticaal 2, horizontaal -6, dekking 100, vervaging 15, neem als kleur een donkere kleur uit je tube.
Klik met rechts in het palet lagen op de laag bloem en klik in het menu op dupliceren. Dit is de laag: kopie van bloem. Maak de laag; bloem aktief en ga naar: efekten-vervormingseffekten-wind met deze instelling: van rechts aangevinkt en windkracht: 100.
Zet de laag achtergrond en de laag kopie van bloem dicht en maak de laag bloem aktief. *Klik hier met rechts op en klik in het menu op: dupliceren en ga naar: afbeelding spiegelen. Klik met rechts op de laag bloem en klik in het menu op: samenvoegen-zichtbare lagen samenvoegen. Verander de naam van deze laag in: windbloem.  Zet deze laag dicht.
Herhaal vanaf* met de laag: kopie van bloem, maar verander de naam in: bloem.
Er staan nu 3 lagen in het palet lagen: de achtergrond, windbloem en bloem. Zet de 3 lagen open. 

Stap 3
Nu gaan we de tekst invoegen. Neem een leuke passende kleur( ik neem dezelfde als de vulling van de rand) en lettertype en zet de instelling op zwevend. Ga naar: selectie-laag maken van selectie, selectie-niets selecteren.. Ga naar: effecten-3D effecten-afschuining binnen met dezelfde instelling als hierboven.
Zet de laag bloem dicht en voeg de 3 andere lagen zichtbaar samen en dupliceer deze laag. Zet nu een van de gedupliceerde lagen dicht en de laag bloem open en voeg nu deze 2 lagen zichtbaar samen. Dus nu hebben we 2 lagen over de onderste laag zonder bloem en de laag erboven met bloem. Zet allebei de lagen open en ga naar: bestand-opslaan als en sla dit op als psp bestand.

Stap4
Open animatieshop en open het psp bestand wat je net opgeslagen hebt en ga naar: beeld-normaal beeld en je ziet de 2 frames. Maak het eerste frame aktief door erop te klikken en ga naar: effekten-beeldovergang invoegen en zet de instelling zo:
Klik op aanpassen om de instelling van de kleurtoonovergang goed te zetten.

Klik met rechts op de animatie en klik in het menu op: eigenschappen voor frame en zet de tijd weergeven op: 20. Klik op het eerste frame en ga naar: bewerken-verwijderen.
Nu gaan we de laatste frames van de animatie goed bekijken, er zijn er nl een aantal, die hetzelfde zijn en dat is zonde, want dat kost alleen maar kb's, dus die gaan we verwijderen. Kijk goed door op de pijltjes links- en rechtsonder te klikken waardoor de frames langzaam langskomen. Zijn bv. frame 12 en 13 hetzelfde, verwijder de laatste frames dan vanaf frame 12. 
Klik nu met rechts op het laatste frame en klik in het menu op: eigenschappen voor frame en zet de tijd weergeven op: 150. De animatie is klaar, ga naar: beeld-animatie en je kunt je animatie bekijken. Ben je tevreden, sla hem dan op als gif bestand.
Ik hoop dat je tevreden bent, want het effect is nogal afhankelijk van de bloem!!! 

Maak jouw eigen website met JouwWeb