Onze Honden

  Koffie Pauze   Petitepose koffie

En Geniet van onze honden site's

 

De Akita-Inu & De Shiba-Inu

 

Collage_Thea_groot.jpg
Wil je meer zien
In de linker zijbalk  vind je de namen van het hondenras,klik erop en je komt in hun fotogallery uit.

 

 

De Oorsprong van de Japanse Akita
((Hieronder een filmpje en info over de hond Hachiko en het Akita ras.))

De Akita (vroeger 'Akita Inu' genoemd) komt oorspronkelijk uit Japan en wel uit de provincie (prefectuur) Akita. Vandaar ook de naam van dit statige ras. Een paar jaar geleden is de toevoeging 'Inu' officieel van de naam verwijderd. Dit in tegenstelling tot bij zijn kleinere broertje, die nog steeds 'Shiba Inu' heet.

'Inu' betekent 'hond' in het Japans en 'Akita Inu' betekent dus 'Hond uit Akita'. Akita ligt in het noorden van Japan. Akita heeft een typisch Noord-Japans klimaat, hetgeen betekent dat de winters koud zijn, in het bijzonder aan zee, en de zomers gematigd.

De legende over Hachiko

illustratie van de trouw van een Japanse Akita

Aan het Station Shibuya staat een standbeeld van een zeer trouwe Akita, namelijk die van Hachiko. Hachiko begeleidde iedere dag zijn baasje professor Ueno Hidesaburo van de Universiteit van Tokio naar het station en wachtte dan tot de trein wegreed. Om 15.00 uur ging hij dan weer naar het station om zijn baasje af te halen.

Op een zekere dag wachtte Hachiko weer op de trein, die echter zonder zijn baas op het station arriveerde. Zijn baasje was aan een hartverlamming overleden op de Universiteit. Vanaf die dag ging Hachiko iedere dag, telkens om 15.00 uur naar het station om er op zijn baasje te wachten. De mensen die hem kenden gaven hem te eten en verzorgden hem. Hachiko deed dit 10 jaar lang tot zijn dood.

  

 

Hiernaast het filmpje van

Hachiko monogatari - Bittersweet (Akita dog)
 
 

 

 

 

hachiko-statue-1.jpg

Standbeeld van Hachiko bij station Shibuya 

Maak jouw eigen website met JouwWeb