Home » Lesjes » Ulead gif-x effect

Ulead gif-x effect

Om deze les te kunnen maken, moet je wel een beetje de weg weten in psp, die je moet weten om deze les te kunnen maken. Benodigdheden: Filter Ulead GIF-X. Op deze site kun je het fiter downloaden en staan er meer lessen en uitleg van dit filter. Het is wel in het engels: Klik hier Installeer dit filter in de plugin map(insteekfilter map) in psp. Je moet een nummer invullen: 82115-22000-10954225. Het filter heeft heel veel mogelijkheden en effecten. Dit kan ik niet allemaal in één les behandelen. Dus kun je zelf verder met het filter "spelen". We gaan beginnen. Succes! Ik hou de animatie klein, zodat ook de kb's laag blijven. Stap1 Open in psp een transparante afbeelding: breedte 175, hoogte 75 pixels. Zet de voorgrondkleur dicht en de achtergrondkleur op een kleur die je leuk vindt. Klik op het tool tekst en klik in de afbeelding. Schrijf je naam in het tekstinvoer venster met een duidelijk lettertype:

Afb1 Ga naar: selectie-niets selecteren. Stap 2 Ga naar effecten-insteekfilter-ulead effects-GIF-X. Er opent een venster, klik rechtsboven in dit venster op light(1) en je ziet dit venster:

Afb2 2 zijn de effecten in dit venster, klik erop om het te gebruiken 3 hier zie je het effect 4 als je hierop klikt, kun je bij 3 het effect zien 5 hier staan de effecten die je gebruikt 6 hier kun je een effect verwijderen of erbij zetten door op + of - te klikken 7 hier kun je het aantal frames instellen voor de animatie 8 cancel: klik hierop om te stoppen 9 save: klik hierop om de animatie op te slaan Ik gebruik het effect(2): laser (de laatste in de onderste rij) door er op te klikken en om er nog een effect bij te zetten klik ik op het +(6) en zet het effect: halo erbij(laatste in de bovenste rij)door er op te klikken. Ik zet het aantal frames op 10(7). Door op het pijltje(4) te klikken, zie je het effect wat je gemaakt hebt(3) Vind je het niet mooi, klik op cancel(8) en begin opnieuw. Ben je wel tevreden, klik dan op save(9) en er komt een venster, waarin je de animatie kunt opslaan. Zet: frame delay time op: 15. Als de animatie opgeslagen is, klik dan op cancel(8). Stap3 Open animatie shop en open daarin de animatie die je net opgeslagen hebt. Ga naar: bewerken-alles selecteren en klik met rechts in het eerste frame. Klik in het menuutje op: frames exporteren naar psp. Open psp en daar staan nu 10 lagen van de animatie in één afbeelding. Klik in het palet lagen op de bovenste laag: frame 10, zodat deze actief is. Ga naar: effecten-3D-effecten-afschuining binnen met deze instelling:

Afb3 *Klik in het palet lagen op de laag eronder: frame 9 en druk op het toetsenbord tegelijk op de toetsen: Ctrl+y (de vorige handeling wordt herhaald) Herhaal vanaf* maar ga ieder keer een frame lager en eindig met de laag: frame 1. Neem het tool pipet en zoek een leuke kleur uit de animatie als voorgrondkleur. Klik bij de afbeelding rechts bovenin op het kruisje om hem af te sluiten. Er verschijnt een venster: Wilt u frame(naam van de animatie) van Animatie Shop bijwerken alvorens af te sluiten? Klik op ja. Animatie shop opent nu en de animatie heeft nu de afschuining binnen. Stap4 Ik maak er een achtergrond bij, om je nog een effect te laten zien, Maar dat hoeft natuurlijk niet. Ga terug naar psp en open een transparante afbeelding: breedte 200, hoogte 100 pixels voor de achtergrond. Vul met het tool vlakvulling de afbeelding met de voorgrondkleur. Ga naar: Selectie-alles selecteren, selectie-selectie wijzigen-inkrimpen met 5, selectie-omkeren. Vul in de afbeelding de geselecteerde rand met de achtergrondkleur. Ga naar: effecten-3D-effecten-afschuining binnen met dezelfde instelling als in afb3. Ga naar: selectie-niets selecteren. Ga nu naar effecten-insteekfilter-ulead effects-GIF-X en maak 1 of meerdere effecten in de achtergrond, zoals beschreven in stap 2. Let er wel op dat je hetzelfde aantal frames gebruikt als bij de naam. Ik neem zelf het effect light bulb(1 na laatste in de bovenste rij) en zet: ambient light op: 75. Sla de animatie weer op en zet: frame delay time weer op: 15. Stap 5 Open in animatie shop de animatie, die je net opgeslagen hebt. Er staan nu 2 animaties: 1 van de naam en 1 van de achtergrond. Maak de animatie van de achtergrond actief. Ga naar: bewerken-alles selecteren. Maak de animatie van de naam actief en ga naar: bewerken-alles selecteren. Let erop dat bij allebei de animaties, het eerste frame vooraan staat. Klik op de naam in het eerste frame en houd de muis ingedrukt. Schuif de naam in het eerste frame van de achtergrond en zet hem, waar je hem wil hebben en laat de muis los. Nu komt de naam in alle frames van de achtergrond. Ga naar: beeld-animatie en je kunt je animatie bekijken. Ben je tevreden, ga dan naar: bestand-opslaan als en sla de animatie op als gif bestand. Het lijkt allemaal heel ingewikkeld, maar als je het een paar keer gedaan hebt, zal je zien, dat het steeds makkelijker gaat. Hieronder een voorbeeld van wat ook kan met het filter:

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb